6 najdrahších šperkov sveta!

12.05.2019

Za najstaršie nálezy šperkov môžeme považovať sto tisíc rokov staré prevŕtané mušle, niektoré z nich tiež slúžili v skorších dobách ako amulety. Šperkami sa zdobili ženy, deti aj muži. Nie je medzi nami snáď nikto, kto by aspoň nejakú tú drobnú ozdobu nemal, či už ako cennosť a istotu, ako radosť alebo drobnou márnivosť. Je nám jasné, že šperky sú väčšinou drahou záležitosťou. Ale kam až ich cena môže vyšplhať a aké faktory sa na tom podieľajú? Vyhľadali sme pre vás zoznam šiestich najdrahších šperkov sveta.

6. Smaragdový a diamantový diadém kráľovnej Viktórie

Tento diadém bol darčekom nemeckého princa Guido Hanckel von Donnersmacka pre jeho druhú ženu Katarínu v roku 1900. Existujú tiež dohady, že tento diadém patril manželke Napoleona III. Šperk obsahuje rad jedenásti smaragdov s celkom asi piatimi stovkami karátov a jeho majiteľom sa stal anonymný kupec, ktorý zaplatil vyše 12,76 miliónov dolárov (cca 11,3 miliónov EUR).

(Zdroj)

5. Prsteň Bulgari s dvoma diamantmi

Tento skvost sa ľahko stane jedným z najdrahších šperkov vďaka dvom veľkým diamantom, ktoré obsahuje. Prsteň bol vytvorený v roku 1972 v kolekcii Bulgari, kúpil ho ázijský zberateľ v aukcii za 15,7 miliónov dolárov (cca 13,9 miliónov EUR).

(Zdroj)

4. Diamant Srdce oceánu

Gloria Stuart si tento šperk vzala v roku 1998 na odovzdávaní cien Academy Awards. Tento zafír má hodnotu asi 20 miliónov dolárov (cca 403 miliónov Sk) a je presnou replikou šperku z filmu Titanik. Získal si tým prvé miesto v rebríčku najdrahších klenotov, ktoré sa kedy ocitli na odovzdávaní a jeho repliky sa predávajú v aukciách za asi 3,5 milióna dolárov (cca 17,8 miliónov EUR).

(Zdroj)

3. Diamant Wittelsbach-Graff

Predaný za 24,3 miliónov dolárov (cca 21,6 miliónov EUR) Laurence Graff v roku 2008. Hovorilo sa, že diamant patril indiánskemu kráľovstvu Golkonda a tiež, že španielsky kráľ Filip IV tento skvost kúpil ako súčasť vena pre jeho dcéru, Margaret Terezu, v roku 1664.

(Zdroj)

2. Bikini s diamantmi za 30 miliónov

Rekordná cena, ktorá bola stanovená v novembri roku 1997 pri Christie 'Hong Kong predaji, jediný set šperkov z jadeitu, náhrdelník o približne 27 piatich milimetrových jadeitov bol predaný za 30 miliónov dolárov (cca 24,7 miliónov EUR).

(Zdroj)

1. The Graff Pink

Tento prsteň je teda tým vôbec najdrahším šperkom na svete. Bol predaný za ohromujúci cenu 46 miliónov dolárov (cca 40,9 miliónov EUR) v novembri 2010. Je klasifikovaný ako typ II vo farbách diamantov a jeho nacenenie mu dáva hodnotu okolo 1,85 miliónov dolárov za jeden karát.

© 2019 Blog RUSSO. Blog pre vás pripravil tím RUSSO.SK
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky