HAMSA

26.07.2019

Ruka Marie, Fátimina ruka, alebo ako možno poznáte, HAMSA (arabsky خمسة Chams, hebrejsky חַמְסָה). Hamsa je symbol a amulet v tvare otvorenej dlane pravej ruky, veľmi obľúbený predovšetkým na Prednom východe a na severe Afriky. Ak sa vydáte na cestu do týchto oblastí, určite na Hamsu narazíte, je to totiž tiež obľúbený umelecký a ozdobný predmet, ktorý je vyrábaný v mnohých rôznych tvaroch, farbách a z rôznych materiálov. Bývajú ním zdobené steny, alebo tiež ľudské telá v podobe tetovania, či v podobe šperkov s motívmi Hamsy. Často sa môžete stretnúť s dvernými klopáky, nášivkami na oblečenie a inými suvenírmi. Tento amulet vám má priniesť ochranu predovšetkým pred urieknutím a uhrančivým pohľadom. Často býva dlaň v stredu ozdobená okom, ktoré má práve zabrániť účinku zlého pohľadu. Hamsa nielen ochraňuje, ale aj žehná, preto býva ruka vešanie s prstami smerujúcimi nadol.


V našej ponuke strieborných šperkov sa tiež skrývajú originálne kúsky s motívom Hamsy. Musíme povedať, že aj v našej krajine je tento symbol veľmi obľúbený.

Váš najobľúbenejší doplnok je bez pochyby Strieborný prsteň HAMSA, ktorý sa môže pýšiť jemne vsadenými zirkónmi priamo do ruky. Hlavná prednosť prsteňa je jeho nastaviteľná veľkosť a povrchová úprava rhodiom, úprava dodáva tomuto klenotu väčší lesk, odolnosť a predlžuje jeho životnosť.


Za zmienku tiež stojí Strieborný náramok HAMSA, takisto zdobený zirkónmi. Tento šperk odporúčame ako darček, pretože nedaruje len šperk, ale aj duchovnú ochranu.

Už máte svoju Hamsu? Máte zaujímavé skúsenosti s týmto symbolom? Podeľte sa s nami v komentároch.

© 2019 Blog RUSSO. Blog pre vás pripravil tím RUSSO.SK
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky