Poznáte typy zapínania náušníc? Aké vám vyhovujú najviac?

09.04.2019

Existuje veľké množstvo typov, ktoré sa líšia od veľkosti a štýlu náušníc a nie každému vyhovuje daný druh zapínania. Vypísali sme pre vás tie základné a najznámejšie štýly zapínania náušníc z RUSSO.sk!

PUZETY

Najpopulárnejší typ náušníc. Vďaka jednoduchosti konštrukcie je tento typ zapínania používaný u väčšiny druhov náušníc menších rozmerov. Výhodou puzet je jednoduchosť zapínania, kedy stačí len navliecť puzety zozadu ušnej dierky na tyčinku náušníc. Existujú tu aj nejaké nevýhody, napríklad prípadná strata puzety alebo u detí hrozí nebezpečenstvo prehltnutia malej časti.

Poznáme tiež odvodený typ puzetového zapínanie, a to puzety na skrutky. Princíp je tu rovnaký, ako u puzety, avšak brzdítko sa na náušnicu skrutkuje, a tým odstraňuje hlavnú nevýhodu puzety, a to nebezpečenstvo straty.

AFRO HÁČIK

Zapínanie využívané prevažne u visiacich náušníc. Nasadenie na ucho je jednoduché a rýchle. Jednoducho stačí zapichnúť a prevliecť do ušnej dierky. Tieto náušnice je dôležité si na noc odkladať, aby sa náušnice nevyvliekli alebo vás háčik v noci neporanil.

KLASICKÉ KRUHY

Medzi kruhové náušnice nezaraďujeme iba kruhy, ale všetky tvary, ktoré sú uzavreté a tvoria je spravidla tenší kov. Tieto náušnice by mali byť základným doplnkom každej ženy. Najbežnejší typ zapínania kruhových náušníc je zasunutie tyčinky do protiľahlej trubičky.

FRANCÚZSKY ZÁMOK

Druhý typ zapínanie kruhových náušníc je zapínanie na francúzsky zámok, u ktorého sa drôtik zacvakne do protiľahlej vidlice.

KĹBOVÉ ZAPÍNANIE

Tento typ zapínania sa využíva prevažne u malých krúžkov s mechanickou časťou uprostred, ktorá delí náušnice na polovicu. Náušnice sa otvárajú v kĺbe. Zapínanie tvorí kolíček so žliabkom, ktorý zapadá do dierky, pričom možno začuť charakteristické,,kliknutie".

DÁMSKY PATENT

Jedno z najznámejších a najkvalitnejších zapínání. Mechanická klipsa sa po zapichnutí háčika do ušnej dierky uzavrie, tým zabráni vypadnutiu náušnice. Vyhovuje skôr väčším šperkom.

© 2019 Blog RUSSO. Blog pre vás pripravil tím RUSSO.SK
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky