Striebro ako investícia

02.06.2019

Striebro je známym ušľachtilým kovom, s ktorým určite prišiel do kontaktu každý z vás, ako v podobe investičných mincí alebo strieborných šperkov. U investičného striebra sa bavíme o striebre s rýdzosťou 999/1000, na výrobu strieborných šperkov sa používa striebro rýdzosti 925/1000, čiže šterlingovej striebro. Tomuto vzácnemu kovu s plynúcimi rokmi stálej rastie popularita, môže za to najmä fakt, že striebra je na zemi len obmedzené množstvo. Mnohí odborníci dokonca tvrdia, že počas 30 rokov dôjde k jeho úplnému vyťažení. Aj cez túto domnienku, je striebro veľmi podceňované. Keď sa pozrieme na vývoj cien striebra z predošlých rokov, je takmer isté, že v budúcnosti cena striebra neustále porastie.

Prečo zvoliť investičné striebro?

Z investičného hľadiska striebro predstavuje istotu, pre jeho obmedzené množstvo. Za 15 rokov bude cena striebra vyššia, čo nemôžete s istotou tvrdiť pri investícii do dlhopisov alebo akcií. Ako možnú výhodu môžeme tiež vnímať fakt, že striebro je oproti iným drahým kovom podhodnotené. Pokiaľ chcete istotu a ste pripravení na dlhodobú investíciu, tak striebro je tou správnou voľbou.

Nevýhody investičného striebra.

Nízku cenu striebra môžeme vnímať aj ako značnú nevýhodu. Ak investíciu do striebra veríte a budete chcieť investovať väčší imanie, musíte tiež počítať, že investíciou získate ťažké a objemné množstvo striebra. Z čoho môžu vzniknúť ďalšie finančné náklady na uschovanie alebo prepravu.

Podoba investičného striebra

Ak už ste sa rozhodli pre investíciu do striebra, nezabudnite si predajca najskôr dôkladne preveriť a nakupujte len u renomovaných obchodníkov, kde sa vám dostane riadna certifikácie. Pri investícii si u väčšiny spoločností, ktoré ponúkajú predaj investičného striebra môžete vyberať, či si zakúpite strieborné investičné medaily alebo strieborné investičné zliatky.

Strieborné zliatky nenesú žiadnu pridanú zberateľskú hodnotu a nedbá sa ani na ich vzhľad tak ako u medailí, ich cena sa teda čisto odvíja od aktuálnej hmotnostnej ceny striebra. Strieborné zliatky môžeme zakúpiť v hmotnosti od pár stoviek gramov až po zliatky vážiaci niekoľko kilogramov, ktoré sa už nazývajú strieborné tehly. Z dôvodu ich väčší hmotnosti a objemu sú zliatky vhodné predovšetkým k jednorazové a vyšší investícii.

Strieborné medaily sú oproti zliatkom hmotnostne a objemovo značne menší. Na druhú stranu medaily majú prepracovaný vzhľad a môžu sa líšiť rôznymi historickými a pamätnými motívy, čím môže vzrásť ich cena vďaka pridanej zberateľskej hodnote.

© 2019 Blog RUSSO. Blog pre vás pripravil tím RUSSO.SK
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky